Hovädzia roštenka na rošte
Leto, teplo, grilovačky, stretnutia s priateľmi a preteky v tom, kto navarí najlepšie. Roštenka na rošte myslím, mala úspech. Bol vo veľmi pekný, asi kilový kus roštenky zo Záhorácké hovjadzí®. Čakala v chladničke vo vákuovom obale na svoju chvíľu dva týždne. Jeden deň som ju marinovala v olivovom oleji, cesnaku a bylinkách zo záhradky- rozmaríne a tymiáne.
Spočiatku sme ju grilovali na silnejšej pahrebe. Keď sa stiahla, pahrebu sme rozhrabali a grilovali nad veľmi slabým teplom necelú hodinu. Keďže sme nemali teplomer na mäso, tak sme šas prípravy iba odhadli. A podarilo sa. Na záver ešte pár kvapiek citrónu.
Chlapi pili záhorácke pivo, my, dámy, modranský rizling.
Suroviny:
- hovädzia roštenka- Záhorácké hovjadzí ®,
- olivový olej,
- cesnak,
- soľ,
- bylinky podľa chuti,
- šťava z citróna