FAQ
Ako dlho mi mäso vydrží v chladničke?
Čerstvé mäso balené vo fólii je určené na spotrebu to 72 hodín od porážky. Ideálne je skladovať čerstvé mäso v teplote do +3°C a čo najsuchšie, ako je možné. Po príchode domov mäso vyberte, osušte kuchynskou utierkou a vložte do igelitového vrecka tak, aby v ňom bolo minimum vzduchu. Čerstvé mäso zvykne v chladničke tiecť (je to prirodzený proces), preto mäso kontrolujte a udržiavajte suché.
Nie je nič lepšie ako vyzretá hovädzina. Zo skúseností vieme, že vákuovom balení vydrží bez problémov aj dlhšie a pridáva jej to na kvalite. Pre viac info o zrení viď naše mäso.
V prípade, že mäso nebudete môcť spotrebovať do dátumu spotreby, je možné ho zmraziť. Ak sa mrazenie vykoná šetrne, výsledok môže byť dobrý. Mäso balené vo fólii je potrebné z fólie vybrať, mäso vysušiť a zabaliť do novej fólie. Ideálne, aby ste si na fóliu napísali dátum mrazenia a druh mäsa. Ak máte mäso zavákuované, už ho z obalu nevyberajte. Odporúčané doby mrazenia sú nasledovné:
- Hovädzie mäso: 6-12 mesiacov
- Teľacie mäso: 6-9 mesiacov
- Bravčové mäso: 4-6 mesiacov
Pri rozmrazovaní je ideálne položiť mäso na tanier a dať ho na 24 hodín do chladničky. Dve hodiny pred samotnou prípravou mäso vyberte a nechajte na kuchynskej linke. Rozmrazovanie teplou vodou určite neodporúčame.
Dá sa kúpiť Záhorácké hovjadzí aj mimo priameho predaja na objednávku?
Áno. Naše mäso si môžete kúpiť exkluzívne v predajni Slovenský gazda v Plaveckom Podhradí počas otváracích hodín. Tu nájdete mäso podľa aktuálnej ponuky vo vákuovom balení a taktiež ponuku mäsových výrobkov, v ktorých je Záhorácké hovjadzí® použité.
Tiež je možné nás zastihnúť pri mobilnom predaji. Ten bude vždy oznámený prostredníctvom harmonogramu predaja.
Musím si pre objednávku prísť osobne?
Áno. Je potrebné, aby ste si objednávku vyzdvihli osobne v Plaveckom Podhradí. Rozvoz objednávok v súčasnej dobe neposkytujeme.
Kedy si môžem vyzdvihnúť objednávku?
Dátumy a časy, kedy si môžete prevziať objednávku sú vždy zverejnené v sekcii harmonogram predaja. Ak máte záujem iba o bežné množstvo výrobkov, je možné dohodnúť sa v predajni Slovenský gazda a zakúpiť si naše výrobky od pondelka do soboty počas otváracích hodín.
Je možné si objednať hovädzie aj bravčové mäso naraz?
Nie. Bohužiaľ, čerstvé hovädzie a bravčové mäso nevieme pre vás pripraviť naraz. Ako typickí malovýrobcovia disponujeme iba jednou rozrábkarňou a preto si nemôžeme dovoliť rozrábať naraz hovädzie aj bravčové mäso
Ako často si môžem objednať čerstvé mäso?
Predaj hovädzieho mäsa robíme pravidelne, minimálne každý druhý týždeň. Predaj bravčového mäsa je viazaný na harmonogram predaja. Objednávku je možné odoslať až do 18:00 hod pred dňom preberania objednávky. Pri objednávaní na poslednú chvíľu majte prosím na pamäti, že niektoré druhy mäsa môžu byť už vypredané. Mäsové výrobky je možné objednať najneskôr sedem dní pred dňom preberania objednávok. Deň preberania objednávok nájdete vždy na stránke v sekcii harmonogram predaja.
Ako si môžem objednať?
Na našej stránke nájdete informáciu o aktuálnom dátume predaja. Cez objednávkový systém si vytvoríte objednávku. Automatický systém vás bude ďalej v objednávke navigovať. Upozorňujeme, že množstvo, ktoré si objednávate je len orientačné. Objednávky na čerstvé mäso uzatvárame o 18:00 pred dňom preberania. Objednávky na výrobky uzatvárame týždeň pred dňom preberania objednávok. Po tomto termíne je možné si objednávať až z ďalšej rozrábky- viď harmonogram predaja. Vašu objednávku vám potvrdíme e-mailom alebo telefonicky.
Odkiaľ mäso pochádza?
Hovädzie mäso, ktoré predávame je výhradne z vlastného chovu lokalizovaného v regióne Záhorie. Našou prioritou je pohoda zvierat, pretože si myslíme, že len u spokojných zvierat je možné dosiahnuť požadovanú kvalitu mäsa. Takéto hovädzie mäso používame aj pri príprave mäsových výrobkov.