Diárek
Sušienky pre psa s hovädzinou
06.07.2015Aký je rozdiel v tom, či pečiete milovaným blízkym, alebo milovanému psiemu spoločníkovi? Pre mňa žiaden. Čerstvá zelenina, domáce vajcia, špaldová múka a Záhorácké hovjadzí sú základnými surovinami pre výrobu domácich, voňavých a chutných odmien pre vašich miláčikov. A čo je na tom najlepšie? Sú absolútne bez chémie.
ViacRýchly šalát s plátkami flank steaku
12.06.2015Šťavnatý, ľahký, osviežujúci, rýchly a nenáročný na prípravu. Tak by som charakterizovala tento šalát.
ViacOmáčka alla Bolognese
26.05.2015Jar je pre mňa obdobím rýchlych cestovinových receptov. Tieto upršané dni vo mne vzbudili potrebu prevoňať kuchyňu dobrým talianskym jedlom. V chladničke som mala asi pol kila hovädzieho predného. Rozhodla som sa pre cestoviny s omáčkou alla Bolognese. Znamenalo to však nielen varenie, ale aj dlhé a zaujímavé pátranie po originálnom recepte na túto taliansku pochúťku.
ViacGrilovacia sezóna 2015 zahájená!
08.04.2015Bol chladný, veterný aprílový deň. Les nad Borinkou bol zrána mokrý, no čarovne tichý. Slnečné lúče presvetľovali les a vytvárali nádherné svetlo. Z ohniska na hrade Pajštún sa šírili neodolateľné vône. Grilovacia sezóna 2015 zahájená! V hlavnej úlohe vyzretá 4 týždňová roštenka, Gazdovské párky a slanina.
ViacNové weby!
15.02.2015Záhorácké hovjadzí®, Farmárske potraviny Slovenský GAZDA a Agropartner majú nové web stránky! Nájdete v nich všetko podstatné.
Ak chcete byť pravidelne informovaní o novinkách zo Záhorácke hovjadzí®, Slovenský GAZDA alebo činností spoločnosti Agropartner, neváhajte sa prihlásiť na odber newslettrov!
Domáci burger zo srdca
14.02.2015Valentín. Všade samé srdcia a srdiečka v podobe anatomicky nekorektných napodobenín. U nás na Záhorí v Záhorácké hovjadzí® tiež srdiečkujeme. Už dlhšie sme avizovali recept, v ktorom bude znova hviezdiť hovädzie srdce. Áno, vidíte dobre. Ide o špeciálny Valentínsky burger.
ViacVianočné trhy a gazdovská zabíjačka
29.12.2014Poslednú novembrovú sobotu sme boli súčasťou podujatia Vianočné trhy a gazdovská zabíjačka u nás, v Plaveckom Podhradí. Pre návštevníkov bol pripravený kultúrny program, vianočné trhy na ktorých sa predstavili viacerí uchádzači o udelenie značky Regionálny produkt Záhorie a ukážková domáca zabíjačka.
ViacSme držitelia značky Regionálny produkt Záhorie
16.12.2014Od 13. decembra 2014 sme hrdými nositeľmi značky Regionálny produkt Záhorie. Téma regionálnych značiek je v posledných rokoch veľmi diskutovanou témou nielen v zahraničí, ale aj na Slovensku. Vďaka Miestnej akčnej skupine Podhoran je realitou už aj na Záhorí.
ViacPaštéta z hovädzieho srdca
15.10.2014Jeseň je pre mňa obdobím mäsových paštét. Milujem domácu pečeňovú paštétu z kuracích pečienok. Chyba je len tom, že sa mi nedarí zohnať pečienky od spokojných kurčiat. Tak som sa rozhodla túto surovinu nahradiť a pripraviť nátierku z cenovo dostupnej a dôveryhodnej suroviny- srdce zo Záhorácké hovjadzí®.
ViacHovädzie srdce restované
28.09.2014Určite to poznáte. Poletujúce pavučinky, šuchot suchého lístia, horúce slnečné lúče, studený vzduch. Máme tu babie leto a spolu s ním jesennú zeleninu v záhrade. Pri posledných teplých a naviac skracujúcich sa dňoch je naozaj hriech byť dlho pri šporáku. Poradím vám jeden skvelý recept, pri ktorom využijete jesenné suroviny, najete sa zdravo, kvalitne a ešte aj lacno.
Viac